Interviu cu Ana-Maria Nechifor: ”Înainte de orice, Elena e un om bun”Ana Maria, Anna pentru prieteni, merge la Elena pentru sprâncene frumoase și un ten sănătos. După mai multe încercări de-a găsi o cosmeticiană pe placul ei în București, Ana a ajuns în cele din urmă la Elena și nu a mai plecat de la ea. Într-un interviu amplu, Ana povestește întreaga ei experiență.

Intrebari: Andreea Vasile
Raspunsuri: Ana Nechifor

Când ai aflat de Elena? 
Am aflat de Elena de pe internet. Eu locuiesc în București de 5 ani de zile, însă sunt băcăuancă. Am venit aici pentru facultate și am rămas pentru oportunități. Înainte de-a o întâlni pe Elena, m-am perindat prin multe saloane de cosmetică. Am încercat să găsesc o cosmeticiană și esteticiană care să ofere servicii de calitate și am avut experiențe diverse, însă niciodată n-am fost pe deplin mulțumită. Când am ajuns la Elena, eram deja sătulă să îmi las sprâncenele pe mâna oricui, renunțasem să mă mai las pensată în București și de ceva vreme le făceam la salon doar în Bacău, când mergeam acolo în vizită. La fel și cu tratamentele cosmetice: dupa câteva încercări nereușite, am conchis că mai mult rău îi fac tenului meu și că e mai sănătos să-i dau pace decât să-l chinui cu proceduri agresive. 

Ce mai încercasei să faci pentru tenul tau până să vii la Elena? 
Am un ten sensibil, mixt, ciudățel, care pe fondul unor dezechilibre hormonale se manifestă acneic. Excesul de sebum face să am porii blocați și duce la apariția papulelor și pustulelor, a punctelor negre și albe. Înainte de-a veni în salonul Elenei, mersesem la câteva tratamente – extracții, măști, nimic spectaculos. Pentru că nu mă dăduseră pe spate, am preferat să investesc în produse pe care să le aplic acasă, urmărind evoluția tenului. Aspectul lui a variat de la încărcat la aproape bine, dar mereu lipsea ceva. Nu știam cum să fac sa rezolv problemele pe care le aveam și am exagerat cu exfolianți chimici și fizici, produse antibacteriene și alți iritanți. Într-un final ajunsesem într-un punct în care nu mai aveam energie pe care s-o investesc în felul în care arăt. Să nu mai intervin asupra tenului a fost benefic pe de o parte, fiindcă i-am dat pielii timp să se refacă. Reversul a fost că am început să acumulez semne pe care nu le mai ajutam să se vindece și, per total, tenul devenise iar încărcat. 

Cum a fost prima întâlnire cu Elena? 
Am ajuns la Elena după o pauza mare de saloane cosmetice, cumva cu o retincență față de ele, dar totodata disperată să fac ceva. Elena a fost foarte caldă, primitoare, mi-a spus ce observă la tenul meu, m-a întrebat câte ceva despre el, mi-a vorbit pe parcursul procedurilor în permanență, informându-mă la fiecare pas ce face și cum contribuie asta la atingerea obiectivului meu de a avea un ten curat. Îmi amintesc că m-a bucurat că, pe sub semne și erupții, a văzut o piele frumoasă, pe care a complimentat- o; și mai știu că mi-a spus că pielea e sănătoasă, doar trebuie să-i dau răgazul să-și revină și să o ajut cu produsele potrivite. 

Care a fost prima impresie pe care ți-a lăsat-o Elena? 
Mi-a plăcut foarte mult Elena ca om și faptul că reușește să creeze o experiență plăcută pentru clientele salonului, o dată prin felul ei primitor de a fi și apoi prin spațiul propriu-zis al salonului. Am fost plăcut surprinsă de cât de luminos e salonul, iar muzica ambientală a fost un mare plus. După ce-am ajuns acasă, i-am povestit unei prietene că m-a ajutat mult atmosfera, m-am relaxat și am suportat mult mai ușor tratamentul. 

După cât timp ai văzut rezultatele și cum ți s-a părut că urmezi un tratament care dă rezultate? 
Văd rezultatele de la o ședință la alta, încă mă bucur de ele de fiecare dată. Când am ajuns la Elena eram destul de sigură că sunt unde trebuie, pe mâini bune. Am investigat mult înainte să o sun pentru prima programare, m-am uitat la clipurile de pe blogul ei, am citit testimoniale. Toate mi-au dat încrederea să încerc și, apoi, după ce am văzut pe pielea mea o evoluție frumoasă și beneficiile tratamentului, am continuat să revin. 

Cu ce este diferită Elena de alți profesioniști din domeniul ei? 
De fiecare dată când ajung la Elena, mă simt ca și când aș fi în vizită la o prietenă. Ee mereu caldă, amabilă, atentă la nevoile mele. Dar dincolo de asta, e o cosmeticiană capabilă și profi, orientată spre client, care oferă un serviciu calitativ la un preț rezonabil. Ajung la ea nu doar pentru tratamentul facial, ci și pentru pensat – iar un diferențiator important în direcția asta e background-ul ei în sculptură. Se observă din cum lucrează că are un ochi antrenat să vadă frumosul în toate, iar noi, clientele ei, suntem norocoase că ne lăsăm pe mâna ei. 

Ce ai învățat de la Elena din ședințele cu ea și, privind în retrospectivă la alte încercări de-a avea tenul pe care ți-l dorești, cum ți se pare întreaga experiență? 
Privitor la ten, am învățat că o evoluție în bine necesită răbdare și grijă constantă. Cum am spus deja, am trecut prin multe saloane pentru ten și sprâncene. Am resimțit nestatornicia pe pielea mea (la propriu) – și întotdeauna am crezut că în domeniul cosmetic e benefic de ambele părți să legi o relație de lungă durată cu un om care se pliază pe necesitățile tale. La Bacău merg de ani buni la aceeași persoană, iar s-o găsesc pe Elena în București mi-a oferit același confort aici, mai aproape de noua casă. La un nivel mai general, m-am bucurat să văd că se poate să ai un business profitabil în care să te implici cu dăruire. Îmi place să spun ca noi toți ar trebui să fim oameni înainte de orice, iar pentru mine Elena e dovada că asta e realizabil. 

De ce ai recomanda-o pe Elena? 
În primul rând o recomandă ceea ce face! Sugestia mea pentru orice nouă clientă care e în dubii e să arunce un ochi pe blogul pe care își documentează Elena munca. Background-ul și parcursul ei profesional sunt de asemenea o inspirație, mai ales pentru oameni ca mine, care caută poveștile în orice fac. Una peste alta, experiența cu Elena e deosebită și mă bucur că, după o perioadă lungă de căutări și perindări prin saloane, am găsit, într-un final, un salon în care să revin și un om în care am încredere.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu